AG Life Stability
Bovenstaande rendementen zijn de nettojaarrendementen van de fondsen, berekend vanaf de actualiseringsdatum. Beheerskosten zijn inbegrepen. Andere kosten gelinkt aan het product zoals instapkosten of premietaks zijn niet inbegrepen.
Het fonds
Beleggingsstrategie
Het fonds investeert voornamelijk in internationale aandelen en obligaties. Het beheer richt zich op een samenstelling van de portefeuille van 75% obligaties en 25% aandelen. De beheerder kan in beperkte mate afwijken van deze samenstelling naargelang de marktvooruitzichten. De portefeuille wordt actief beheerd en is gericht op een zeer brede diversificatie van activaklassen, sectoren en beheerders. Dit fonds is toegankelijk via het product AG Fund+.
De eenheidswaarde van het fonds is beschikbaar hier.
Alle info over de duurzame en verantwoorde beleggingsaanpak van AG vindt u op ag.be/duurzame-belegging.
SFDR staat voor verordening inzake duurzaamheidsinformatie in de financiëledienstensector. Het is een regelgeving van de Europese Unie die bedoeld is om de transparantie van marktdeelnemers over hoe ze milieu-, sociale en bestuursfactoren (ESG) integreren in hun investeringsbeslissingen en adviesprocessen te vergroten. Hier zijn de drie hoofdartikelen: Artikel 6 - Verplicht deelnemers om te onthullen hoe ze duurzaamheidsrisico's integreren in hun investeringsprocessen. Artikel 8 - Betreft financiële producten die milieu- of sociale kenmerken bevorderen, zelfs als dit niet hun primaire investeringsdoel is. Artikel 9 - Is van toepassing op financiële producten die een duurzaam en meetbaar investeringsdoel nastreven. Deze verordening is bedoeld om meer duidelijkheid en vertrouwen te bieden aan investeerders die bezorgd zijn over duurzaamheid.
Aandelen
Stijl
Stijl
De aandelenstijl verwijst naar de investeringsstrategieën gebruikt door de beheerders om de onderlinge aandelen te selecteren. Dit kan gebeuren door te investeren in 'value'-aandelen (aandelen waarvan beheerders geloven dat ze ondergewaardeerd zijn door de markt), 'growth'-aandelen (aandelen waarvan men verwacht dat ze sneller zullen groeien dan het marktgemiddelde in vergelijking met de industrie of algemene markt) of door te investeren in 'blend'-aandelen (combinatie van value- en growthaandelen).
Taille
Marktkapitalisatie
De marktkapitalisatie verwijst naar de kapitalisatie van de onderliggende aandelen in het fonds. Het wordt berekend door het aantal uitstaande aandelen van het bedrijf te vermenigvuldigen met de huidige marktprijs per aandeel. Het wordt vaak gebruikt in de investeringsgemeenschap om de relatieve grootte van het bedrijf te bepalen.
Obligaties
Stijl
Stijl
De obligatiestijl groepeert de onderliggende obligatiecategorieën van de investeringsstrategie. Onze fondsen investeren voornamelijk in overheidsobligaties (Govies), bedrijfsobligaties (Corporate) of een combinatie van beide (Aggregate).
Rating
Rating
Obligations Investment Grade: obligaties met een waardering tussen AAA en BBB- (of Baa3) ontvangen door één of meerdere ratingbureaus, met andere woorden zogenaamde kwaliteitsobligaties met een laag risico.
Obligations High Yield: obligaties met een waardering lager dan BBB- (of Baa3) ontvangen door één of meerdere ratingbureaus, met andere woorden zogenaamde hoogrentende obligaties met een hoger risico.
Obligations High Yield: obligaties met een waardering lager dan BBB- (of Baa3) ontvangen door één of meerdere ratingbureaus, met andere woorden zogenaamde hoogrentende obligaties met een hoger risico.
Yield to Maturity
Yield to Maturity
Yield to Maturity (YTM) wordt vertaald: "rendement tot looptijd". Het is het totale verwachte rendement op een obligatie als deze wordt aangehouden tot de vervaldag. Het YTM houdt rekening met alle toekomstige betalingen van de obligatie, inclusief periodieke rentebetalingen en de terugbetaling van de hoofdsom op de vervaldatum, in verhouding tot de huidige marktprijs. Dit stelt beleggers in staat om het verwachte rendement van een obligatie over tijd te beoordelen en te vergelijken met andere investeringen.
Duration
Duration
De duration is een financieel concept dat de gevoeligheid van de prijs van een financieel actief, zoals een obligatie, voor veranderingen in de rentetarieven meet. Het vertegenwoordigt de gewogen gemiddelde looptijd van de toekomstige kasstromen van een actief, vaak uitgedrukt in jaren. In de praktijk geeft de duration aan hoeveel de prijs van een obligatie kan veranderen in reactie op een verandering van één procentpunt in de rentetarieven. Een langere duration betekent over het algemeen een grotere gevoeligheid voor rentewijzigingen. Dat wil zeggen dat de prijs van het actief waarschijnlijker zal fluctueren met de bewegingen van de rentetarieven. De duration stelt portefeuillebeheerders en beleggers daarom in staat het renterisico te beoordelen.
Informatie over duurzaamheid
Deze informatie is afkomstig uit het duurzaamheidsjaarrapport. Raadpleeg het voor volledige informatie over duurzaamheid.
ESG-risicoscore
ESG-risicoscore
De ESG-risicoscore is een maatstaf die wordt gebruikt om de blootstelling van een investering aan milieu-, sociale en bestuursrisico's (ESG) te beoordelen. Deze score helpt beleggers om te begrijpen hoe goed een bedrijf of fonds is gepositioneerd om langetermijnrisico's en kansen die voortkomen uit ESG-factoren te beheren. Een lagere score duidt op een lager risico en een hogere score op een hoger risico. De beoordeling is gebaseerd op verschillende criteria, zoals energieverbruik, afvalbeheer, arbeidspraktijken, en bedrijfsethiek.
risico Miniem risico
Miniem risico op reële financiële gevolgen gestuurd door ESG-factoren
risico Laag risico
Laag risico op reële financiële gevolgen gestuurd door ESG-factoren
risico Gemiddeld risico
Gemiddeld risico op reële financiële gevolgen gestuurd door ESG-factoren
risico Hoog risico
Hoog risico op reële financiële gevolgen gestuurd door ESG-factoren
risico Ernstig risico
Ernstig risico op reële financiële gevolgen gestuurd door ESG-factoren