MuMa Dashboard
Terug naar lijst

Bimonthly Market News (speciaal Oekraïne)

01/03/2022

Op het ogenblik dat we dit publiceren is het – los van het menselijke leed veroorzaakt door de oorlog – moeilijk om in te schatten hoe het conflict tussen Rusland en Oekraïne de markten en de economische groei zal beïnvloeden, wat de gevolgen zullen zijn voor de grondstoffen- en energieprijzen, en wat de impact zal zijn op de inflatie en de reactie van de centrale banken.

Hoe doorstaan onze beleggingsfondsen deze volatiliteit?

In de eerste plaats past AG op al zijn beleggingen een lijst van uitsluitingen toe. Deze lijst sluit meer bepaald Rusland uit wegens een embargo (regels uitgevaardigd door de Europese Commissie). Via onze mandaten eisen wij van onze obligatie- en aandelenbeheerders dat zij zich strikt aan deze lijst van uitsluitingen houden. Er wordt een dagelijkse controle uitgevoerd.

Bovendien biedt onze MultiManagement-strategie ons een waaier aan instrumenten om alle marktomstandigheden het hoofd te bieden. Als de markten dalen, kunnen we rekenen op defensievere beheerders die in minder cyclische sectoren beleggen. Om de voordelen mee te pikken van een heropleving van de economie – wat vroeg of laat zal gebeuren – hebben we fondsen die specifiek profiteren van dit deel van de economische cyclus.

We hebben ook beheerders die gespecialiseerd zijn in small- en midcaps, die gevoeliger zijn voor economische schommelingen.

Wat obligaties betreft, beschikken we, naast onze meer algemene 'aggregate' beheerders, ook over beheerders die gespecialiseerd zijn in bedrijfs- of staatsobligaties.

Tot slot hebben onze beheerders in zekere mate toestemming om in opkomende markten te beleggen. Dit levert een belangrijke diversificatie op.

Paniek is een slechte raadgever. Dat is ook zo als het om beleggingen gaat. Wij volgen de situatie nauwlettend op. Zo kunnen we onze assetallocaties er zo goed mogelijk op afstemmen en het risico beheren.

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. De toestemming die u geeft door op 'Akkoord' te klikken geldt voor alle websites van AG Insurance. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.

Meer weten